Over Lakal

Verkoop in West-Europa: Lakal Europe

Het recht op verkoop van de kachels in West-Europa is onder de naam ‘Lakal Europe’ verworven door Bart-Evert Heins. Om te zorgen dat de kachel in deze markt verkocht kan worden zijn de benodigde CE en TUV normen verworven. De kachels van Lakal zijn daardoor sinds kort beschikbaar in Nederland. Daarnaast wordt momenteel, in samenwerking met de ontwerpafdeling in Bulgarije, gewerkt aan de ontwikkeling van specifieke modellen voor de West-Europese markt.

Ontwikkeling en productie: Lakal Bulgarije

De heer Trendafilov was voor de val van de muur binnen binnen het staatsbedrijf verantwoordelijk voor verwarmingsinstallaties. Na de val heeft hij de ontwikkeling van houtgestookte CV kachels ter hand genomen. Nu, ruim 20 jaar later, is Lakal Bulgarije uitgegroeid tot marktleider in Oost-Europa.

Het filmpje op de homepage toont het bekende vrijstaande model. Dat is echter maar één van vele de modellen die Lakal levert. Er zijn ook inbouwmodellen verkrijgbaar, tot een vermogen van wel 65 Kw. Deze worden veel toegepast in combinatie met warmwatervoorziening en/of zwembadverwarming.

Onderstaande foto’s zijn genomen in de fabriek in Bulgarije. Ze tonen binnenwerk en de ‘zwaarste’ uitvoering uit de serie inbouwhoutkachels.